Társas játékok - Matraiwood

Egyedi tervezésű logikai- és készségfejlesztő eszközök, játékok
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Társas játékok

 

Régi, ősi táblajátékok, lezárható fadobozban. A fedele a játék szélén gyumikkal rögzített, így könnyedén levehető és visszahelyezhető. Otthoni és utazó játéknak is alkalmas. Egyszerűen kezelhető és a bábuk (fagombok) tárolására is alkalmas.
Játszható kavicsokkal, babbal vag más termésekkel is.

A játék tartalma:
  • játékhoz szükséges fagombok (bábúk)
  • játékleírás

Anyaga: nyírfa, bükkfa

Méretei:  15 x 15 x 3 cm

Színezék: Természetes, növényi eredetű, vízes alapú fapác

Ára: 4000.-ft
 
Vásárlását megteheti egyszerűen úgy, hogy e-mail-ben, vagy telefonon elküldi rendelését!  Vásárolni szeretnék!
Hnefatafl (Kelta királyi táblajáték)
A játék eredete az időszámítás előtti IV. századra nyúlik vissza. Skandináviában, Izlandon, Németországban, Angliában, Welszben és Írországban játszották egészen a XVII. századig, ahol is nagyon népszerű játék volt. A játékot ketten játszották, egyenlőtlen számú bábúval, többféle méretű táblán. A leggyakoribb a 7x7-es és a 11x11-es játékmező volt. A jelenlegi játék 99-es táblájú.

Jaszír (Íjászles)
Egy régi tatár legenda szerint Batu kán, a hirhedt Dzsingisz kán unokája, - az aranyhorda vezére, serege a nagy európai hadjárat során Lengyelországba is betört, Legnica alatt megütközött Jámbor Henrik sziléziai herceggel, aki a csatában elesett - hadjárataira magával vitt egy különös játékot, amelyet gondosan elrejtett a be nem avatottak szeme elől. Állítólag minden csatája előtt játszott egy partit. Kedvenc játéka szellemileg felfrissítette, harciasabb kedvre hangolta, és ezáltel a valódi harci műveletek taktikáját is befolyásolta. Meglehet, hogy Batu kán játéka (a legendából nem derül ki világosan), éppen az Íjászles volt, amely a tatárok régi, üldözéses harci játéka. Az Íjászles a játékosoktól teljes figyelmet, jó megfigyelő képességet és képzelőerőt kván.
Mu-torere (Csillagjáték):
Elsdon Best amerikai néprajzkutató a múlt század húszas éveiben, több hónapot töltött a Mauritius - sziget lakói között, ahol népművészettel, népi szokások és szertartások gyűjtésével foglalkozott. A kutatásairól kiadott művekben többek között a csillagjáték - eredeti nevén mu-torere - leírása is szerepel, mint Polinézia fiatalabb és idősebb lakóinak kedvelt táblás játéka.

Asztar (Pásztorjáték)
Ősrégi kirgiz legenda szerint, az üzbég Szamarkand uralkodója megbízott egy ravasz örményt, hogy az éj leple alatt lopakodjék be a Tien-San kiterjedt síkságain vándorló kirgizek fővezérének jurtájába, és lopja el a kirgiz pásztorok nemzeti ereklyéjét, törzsi kincsét: az Asztar nevű aranytáblás játékot. Az örmény sikerrel járt, és értékes zsákmányávak, sietve elhagyta a tábort. Menekülés közben szerencséje volt: a birkanyájukat új legelőre terelő nomád pásztorok, nem sejtve meg benne a tolvajt, vendégül is látták jó szívvel. Mire megtudták az igazságot, az örmény már hetedhét országon túl járt. El is jutott volna Szamarkandba az elrabolt kinccsel, ha nem kerül útjába a Csu folyó igazságosztó vize. Mikor az örmény a közelbe ért, a haragos Csu kiöntött a medréből. A hullámok elnyelték a tolvajt zsákmányával együtt: a folyó nem engedte, hogy a kirgiz föld gazdáinak nemzeti ereklyéje a kapzsi üzbég kán kezébe jusson. Azóta a kincset a folyó őrzi. Mondják, hogy mikor a Nap égi pályájának csúcsára ér, ma is átragyog a nyugtalan vizen az Asztar aranytáblája. Manapság birkabőrre vagy fatáblára rajzolt ábrán játszanak. A fiatal és idős pásztorok körében is nagyon népszerű játék.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________
Malom játékok
Golyós játékok
Egyéb játékok
 
 
____________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
Vásárlás:
Vásárlás előtt kérem Önt olvassa el ezt a rövid tájékoztatót!
Amennyiben kérdése lenne, keressen az alábbi elérhetőségeken!

Kapcsolat:
Mátrai Zsolt
9023. Győr, Ifjuság krt. 43. (Magyarország)
Tel.: +36-70/216-4430

 
Átlépés a LOGICARIUM oldalra, ahol logikai tréningekről, foglalkozásokról, játszóházakról találhatók leírások, információk.
Játékaink nagyobb méretekben is elkészültek, melyekkel fejlesztő programokat, tréningeket tartunk óvodákban, iskolákban, egyetemeken, cégeknél. Rendezvényeken, fesztiválokon is számtalan alkalommal, sokféle helyszínen megtalálhatóak vagyunk.
 
Az oldalon található szellemi és tárgyi alkotások, ötletek Szerzői Jogi Oltalom alatt állnak!
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz