Malom játékok - Matraiwood

Egyedi tervezésű logikai- és készségfejlesztő eszközök, játékok
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Malom játékok

 

Régi, ősi malomjátékok, lezárható fadobozban. A fedele a játék szélén gyumikkal rögzített, így könnyedén levehető és visszahelyezhető. Otthoni és utazó játéknak is alkalmas. Egyszerűen kezelhető és a bábuk (fagombok) tárolására is alkalmas.
Játszható kavicsokkal, babbal vagy más termésekkel is.

A játék tartalma:
  • játékhoz szükséges fagombok (bábúk)
  • játékleírás

Anyaga: nyírfa, bükkfa

Méretei:  15 x 15 x 3 cm

Színezék: Természetes, növényi eredetű, vízes alapú fapác.

Ára: 4000.-ft
 


Nagyon sokféle elfogadott malomtábla forma létezik. Ezek közül íme néhány alakzat:
 
Vásárlását megteheti egyszerűen úgy, hogy e-mail-ben, vagy telefonon elküldi rendelését!  Vásárolni szeretnék!
 
Az ókorban kőtáblákba vésve találtak egyszerű malom rajzolatokat, melyek ma már kevésbé ismertek. Napjaink malma a kettős malom, amit szinte mindenki ismeri. Ettől eltétő malmok is léteznek, nagyon sokféle táblaformával, és ezáltal különboző nehézségű táblákkal. A játéktáblák rajzolatából könnyeb megállapítható egy malomjáték nehézségi foka. Érdemes merésznek lenni, az ismeretlenebb táblaformák gyakran nagyobb élményt nyújtanak, mint a közismert kettős malom alapformája.
A kettős malom, akárcsak az egyszrű malom, a fáraók birodalmában, az ókori Egyiptomban született, de ismerték Trójában, Ceylon (ma: Sri Lanka) szigetén is. A kettős malom története legalább a XIX. fáraó-dinasztiáig, pontosabban I. Ramszesz uralkodásáig (i.e. 1400 és 1366 között) vezethető vissza. Hogy a játék már ekkor bizonyosan ismert volt, azt azok a régészek állapították meg, akik a Nílus nyugati partján, Théba alatt i.e. 1400 és 1333 között épült szentély romjait tárták föl. A szentély padlóburkolatán vésett rajzokra bukkantak. Az ábrák táblákat mutattak, amelyeken pihenésképpen a papok játszhattak - ahogy ma mondanánk - társasjátékokat. Egyébként a kettős malom csak a középkorban, elsősorban Nyugat-Európa uralkodóinak udvarában lett igazán népszerű. Valamivel később Európa többi országában is megjelent, innen jutott el azután a föld minden zugába. A kettős malom végül teljesen kiszorította az ókori kezdetlegesebb rokonát és ma már kevesen ismerik az egyszerű malmot.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________
Társas játékok
Golyós játékok
Egyéb játékok
 
 
____________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
Vásárlás:
Vásárlás előtt kérem Önt olvassa el ezt a rövid tájékoztatót!
Amennyiben kérdése lenne, keressen az alábbi elérhetőségeken!

Kapcsolat:
Mátrai Zsolt
9023. Győr, Ifjuság krt. 43. (Magyarország)
Tel.: +36-70/216-4430

 
Átlépés a LOGICARIUM oldalra, ahol logikai tréningekről, foglalkozásokról, játszóházakról találhatók leírások, információk.
Játékaink nagyobb méretekben is elkészültek, melyekkel fejlesztő programokat, tréningeket tartunk óvodákban, iskolákban, egyetemeken, cégeknél. Rendezvényeken, fesztiválokon is számtalan alkalommal, sokféle helyszínen megtalálhatóak vagyunk.
 
Az oldalon található szellemi és tárgyi alkotások, ötletek Szerzői Jogi Oltalom alatt állnak!
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz